Hoppa till sidans innehåll

SM brons till Amanda Jägersvärd i luftpistol

30 MAR 2019 21:52
Amanda Jägersvärd vann brons vid SM i luftpistol för damjuniorer. Svenskt rekord av Amanda tillsammans med Jenny Andersson i lagtävlingen. Både Amanda och Jenny till final i damjuniorernas SM.
  • Skapad: 30 MAR 2019 21:52

Det blev på nytt en dag med framgångar för Öckeröskyttarna vid SM-tävlingarna i Umeå. Amanda Jägersvärd och Jenny Andersson kvalificerade sig till finalen, Amanda med dagens näst högsta resultat och Jenny via sin sjundeplats.

Amanda och Jenny vann lagtävlingen med ett 1052 poäng som blev det första svenska rekordet efter att damjuniorerna ökat från 40 skott till 60 skott.

I finalen började båda tjejerna lite stressat och det gav negativ effekt på skotten. Båda kom igen, men Jenny hade tappat för mycket och blev eliminerad på den åttonde platsen, medan Amanda sköt bättre och bättre finalen igenom och hon klättrade upp och kunde till slut knipa bronset. I det stora hela så har de båda tjejerna gjort bra resultat och vi är nöjda med deras insatser.

I herrklassen tävlade Fredrik Jägersvärd och undertecknad. Fredrik gjorde en av sina bästa matcher och han kom på den 34:e platsen totalt och kom 6:a i sin klass H1. Idag var Fredrik endast två pooäng ifrån att går upp i klass H2. Undertecknad hade en tung dag som visade på bristen på träning som gjorde att de bra skotten uteblev och för mångs skott var riktigt dåliga och det slutade med en 63 plats totalt.

I morgon är det damernas mästerskap och här har vi Vendela Sörensson som en av de stora favoriterna, men Vendela tillsammans med Amanda och Jenny har också en lagtävling som mycket väl kan resultera i en medalj, vi önskar tjejerna lycka till och håller tummarna. Vendela bör kvalificera sig till finalen och om Amanda har en bra dag så kan hon också mycket väl vara med i finalfältet. Utöver dessa tre tjejer har vi även Zenitha Bjuhr med i startfältet, men även där finns troligen för lite bakomliggande träning för att vi ska kunna ha förväntningar.

Skribent: Lars Erik Bjuhr
Epost: This is a mailto link

   

Idrottens Bingo_logo

Postadress:
Öckerö SF - Skyttesport
Lars Erik Bjuhr, Sälvägen 13
47532 Öckerö

Kontakt:
Tel: 031966871
E-post: This is a mailto link

Se all info