Hoppa till sidans innehåll

SM silver till Amanda Jägersvärd

29 MAR 2019 17:07
Det blev en riktigt bra start vid SM-tävlingarna i Umeå. Amanda Jägersvärd vann silver i Falling Target och Jenny Andersson kom fyra och var i sällskap med de tre EM-skyttarna i semifinalen.
  • Skapad: 29 MAR 2019 17:07

I grundomgången kom Amanda Jägersvärd femma och Jenny Andersson åtta, båda till final. Amanda och Jenny vann sina respektive kvartsfinaler och gick till semifinal där det blev en semifinal med de båda Öckeröskyttarna och i den andra semifinalen två skyttar från skyttegymnasiet i Sävsjö tillika EM-skyttar som tillsammans skjutit EM med Amanda.

Bäst i grundomgången var My Henriksson från Ringamåla och hon ställdes mot Jenny Andersson i kvartsfinalen, där Jenny sköt sina bästa omgångar för dagen och gick vidare.

I semifinalen var Amanda den starkaste och gick till guldfinal där hon skulle möta landslagskompisen från EM Emelie Fält, Hässleholm. Jenny som förlorade mot Amanda gick till match om bronset där hon mötte den starka damjunioren Michaela Jansson från Håtuna i Stockholm. Jenny höll jämt med Michaela den första halvan, men sedan drog Michaela i från och kammade hem bronset. Ett brons som Jenny hade varit värd efter sina fina insatser och speciellt efter att hon precis ändrat skjutställning och bytt från att skjuta med höger till att skjuta med vänster öga.

Ett stort frattis till båda tjejerna.

I herrklassen fanns Fredrik Jägersvärd som med personligt rekord kom på 22 plats och damklassen kom Zenitha Bjuhr på 11:e plats.

I morgon är det luftpistol för herrar och damjuniorer och vi hoppas på ytterligare någon medalj.

Skribent: Lars Erik Bjuhr
Epost: This is a mailto link

   

Idrottens Bingo_logo

Postadress:
Öckerö SF - Skyttesport
Lars Erik Bjuhr, Sälvägen 13
47532 Öckerö

Kontakt:
Tel: 031966871
E-post: This is a mailto link

Se all info