Hoppa till sidans innehåll

Nya uppdaterade coronariktlinjer

21 NOV 2020 11:44
 • Skapad: 21 NOV 2020 11:44

Vid styrelsemöte den 20 november vill styrelsen ytterligare skärpa riktlinjerna för hur vi hanterar den eskalerande utbredningen av pandemin Covid-19.

Vi har konstaterade fall av Covid-19 bland våra medlemmar varför vi ökar säkerheten ytterligare.

Vi delar upp riktlinjerna i tre delar, dels med gemsamma riktlinjer men även för den interna verksamheten och dessutom när vi har gästande skyttar vid tävlingar.

Gemensamma riktlinjer för alla verskamhet:

 • Om du är sjuk stanna hemma och du är välkommen att komma till Öckerö Skyttecenter när du har minst två dygn helt symptomfria.
 • Har du testat dig för Covid-19 stanna hemma i karantän i sju dygn och välkommen åter först efter att du har minst två dygn som är symtomfria.
 • Om någon annan i familjen där du bor är sjuk, så stannar du hemma och är välkommen till Öckerö Skyttecenter när alla som bor i samma hushåll varit symptomfria i minst två hela dygn.
 • När du kommer och när du lämnar Öckerö Skyttecenter tvätta händerna ordentligt. Händerna ska tvättas fortöpande och ofta.
 • När du har suttit vid borden i klubbstugan eller övervåningen så ska du torka av bordet där du suttit med sprit och med papperstrasa.
 • Det är inte tillåtet att dela fika, måltider med andra, ha med dig fika enbart för eget bruk. Vid köp av fika rekommenderar vi det som finns plastinslaget och som finns i klubbstugan.
 • Håll avstånd i alla sammanhang.

Specifikt för egna träningskvällar (interna verksamheten)

 • Medföljande föräldrar vistas under tiden egna barn skjuter i klubbstugan och/eller på övervåningen, inga föräldrar i skjuthallen. Tänk på att hålla avstånden och att följa ovan gemensamma riktlinjer.
 • Skytte sker endast på varannan bana, varför vi har gevärs- respektive pistolprickar på varannan bana, gevärs skytte prioriteras från bana två och uppåt (jämna skjutplatsnummer) och pistol på bana 25 och lägre (udda banor)
 • Öppna träningsdagar är endast tisdagar och onsdagar och den organiserade träningen är endast  för ungdomar födda 2005 och senare. När ungdomarna har skjutit klart får de som har egen nyckel till anläggningen utöva egen träning med tydlig distansering till andra medlemmar.
 • Tisdagen den 24 och onsdagen den 25 november har vi endast tre ungdomar som ledare, det är Jenny, Izabella och Zophie.
 • Måndagar och torsdagar sker endast individuella träningar för de som har egna nycklar till anläggningen, dock med god distansering till andra skyttar.
 • Medlemmar med egen nyckel och kod till anläggningen uppmanar att så långt som möjligt att träna på andra tider.
 • Alla dagar gäller att för alla skyttar att efter avslutat skytte lämna Öckerö Skyttecenter.

Specifikt vid tävlingar och gästande skyttar:

Luciaträffen den 5-6 december är endast öppen för ungdomar födda 2005 och senare.

Vid deltagande vid tävlingar anländ till tävlingen en stund innan starttiden och när du skjutit klart lämnar du Öckerö Skyttecenter. Skjuter du i senare skjutlag samma dag önskar vi att du säkrar att vi klarar distansering.

Utrustningskontroll görs av var och en.

Ankommande skyttar till skjutlaget går in från klubbstugan och skyttar som skjutit klart lämnar skjuthallen vid utgången mitt för bana tre.

Skyttar i skjutlaget stannar i skjuthallen tills hela skjutlaget skjutit klart, visitation utförts och skjutledare gett besked om klartecken att lämna. Ankommande skyttar inför nästa skjutlag går in till skjuthallen efter att skjutledaren meddelat välkommen för nästa skjutlag.

Vi kommer inte att ha några gemensamma aktiviteter med prisutdelningar. Ungdomar som skjuter i LP eller Lsi klasserna får sitt pris med sig direkt efter att de har skjutit klart.

Servering kommer endast att ske med plastinslagna produkter. Efter fika så ska var och en torka av bordet där man suttit med sprit och med torkpapper.

Alla tar sitt ansvar för att säkra distansering.

 

GEMENSAMT SKA ALLA OCH VAR OCH EN GÖRA ALLT VAD VI KAN FÖR ATT UNDVIKA SMITTA OCH SMITTSPRIDNING!!!

OBS! Julskyttetävlingen erbjuds enbart för medlemmar födda 2005 och senare. "Snögubben" ställs in i år.

Eventuella frågor eller synpunkter på dessa regler kontakta någon i styrelsen.

Styrelsen kommer att följa myndigheterna och vid nya ändrade riktlinjer från myndigheterna så kommer styrelsen att stråla samman och se över våra egna riktlinjer.

Var rädda om er!

Skribent: Lars Erik Bjuhr
E-post: This is a mailto link

Idrottens Bingo_logo

Postadress:
Öckerö SF - Skyttesport
Lars Erik Bjuhr, Sälvägen 13
47532 Öckerö

Besöksadress:
Andvägen 16
47541 Hönö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info