Hoppa till sidans innehåll

Riktlinjer med anledning av Covid-19

09 FEB 2021 16:09
Styrelsen har den 8 februari ändrat riktlinjerna för verksamheten med anledning av myndigheternas ändrade riktlinjer. Vi uppmanar våra medlemmar och andra gäster att följa dessa riktlinjer. För frågor kontakta någon ur styrelsen.
 • Uppdaterad: 09 FEB 2021 16:09

Vi delar upp riktlinjerna i tre delar, dels med gemsamma riktlinjer men även för den interna verksamheten och dessutom när vi har tävlingar.

Gemensamma riktlinjer för alla verksamhet:

 • Om du är sjuk stanna hemma och du är välkommen att komma till Öckerö Skyttecenter när du har minst två dygn helt symptomfria.
 • Har du testat dig för Covid-19 stanna hemma i karantän i sju dygn och välkommen åter först efter att du har minst två dygn som är symtomfria. Följ den rådgivning du fått vid testning.
 • Om någon annan i familjen där du bor är sjuk, så stannar du hemma och är välkommen till Öckerö Skyttecenter när alla som bor i samma hushåll varit symptomfria i minst två hela dygn.
 • När du kommer och när du lämnar Öckerö Skyttecenter tvätta händerna ordentligt. Händerna ska tvättas fortöpande och ofta. Sprita gärna händerna med den sprit som finns utställd här och var i lokalerna.
 • När du har suttit vid borden i klubbstugan eller övervåningen så ska du torka av bordet där du suttit med sprit och med papperstrasa.
 • Det är inte tillåtet att dela fika eller måltider med andra, ha med dig fika enbart för eget bruk. Vid köp av fika rekommenderar vi det som finns plastinslaget och som finns i klubbstugan.
 • Det är fritt för var och en att använda munskydd eller visir för att skydda såväl sig som andra, medtag egna munskydd och/eller visir.
 • Håll avstånd i alla sammanhang.

Specifikt för egna träningskvällar (interna verksamheten)

 • Medföljande föräldrar vistas under tiden egna barn skjuter i klubbstugan och/eller på övervåningen, föräldrar tillåts i skjuthallen efter godkännande från ledare. Tänk på att hålla avstånden och att följa ovan gemensamma riktlinjer.
 • Skytte sker endast på varannan bana, varför vi har gevärs- respektive pistolprickar på varannan bana, gevärs skytte prioriteras från bana två och uppåt (jämna skjutplatsnummer) och pistol på bana 25 och lägre (udda banor). Skyttar från samma familj kan skjuta intill varandra men det ska vara minst en lucka till nästa skjutplats.
 • Öppna träningsdagar är måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar och den organiserade träningen på tisdagar och onsdagar är prioriterad  för ungdomar födda 2002 och senare. När ungdomarna har skjutit klart får övriga åldrar och de som har egen nyckel till anläggningen utöva egen träning med tydlig distansering till andra medlemmar.
 • Medlemmar som tillhör riskgrupp och med egen nyckel och kod till anläggningen uppmanar att så långt som möjligt att träna på andra tider.
 • Alla dagar gäller att för alla skyttar att efter avslutat skytte lämna Öckerö Skyttecenter.

Specifikt vid tävlingar och gästande skyttar:

Tävlingar är endast öppna för ungdomar födda 2002 och senare. Alla födda 2001 och tidigare kan ännu inte tävla. Tävlingar blir skjutlagsindelade och tiderna för skjutlagen är 10.00, 12.00 och 14.00. När alla skyttarna är klara med sitt skytte kommer priser att delas ut till var och en vid skjutplatsen innan man lämnar Öckerö Skyttecenter.

Utrustningskontroll görs av var och en.

Skyttar i skjutlaget stannar i skjuthallen tills hela skjutlaget skjutit klart, visitation utförts och skjutledare gett besked om klartecken att lämna. Ankommande skyttar inför nästa skjutlag går in till skjuthallen efter att skjutledaren meddelat välkommen för nästa skjutlag.

Servering kommer endast att ske med plastinslagna produkter. Efter fika så ska var och en torka av bordet där man suttit med sprit och med torkpapper.

Alla tar sitt ansvar för att säkra distansering.

 

GEMENSAMT SKA ALLA! VAR OCH EN GÖRA ALLT VAD VI KAN FÖR ATT UNDVIKA SMITTA OCH SMITTSPRIDNING!!!

Eventuella frågor eller synpunkter på dessa regler kontakta någon i styrelsen.

Styrelsen kommer att följa myndigheterna och vid nya ändrade riktlinjer från myndigheterna så kommer styrelsen att stråla samman och se över våra egna riktlinjer.

Var rädda om er!

Skribent: Lars Erik Bjuhr
E-post: This is a mailto link

Idrottens Bingo_logo

Postadress:
Öckerö SF - Skyttesport
Lars Erik Bjuhr, Sälvägen 13
47532 Öckerö

Besöksadress:
Andvägen 16
47541 Hönö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info