Hoppa till sidans innehåll

SM Guld i damernas lag och brons individuellt för Vendela Sörensson vid SM i Luftpistol

31 MAR 2019 22:17
SM Guld, SM Guld SM Guld sjungs på Öckerö efter dagens fina prestation av våra unga damer, i laget ingick Amanda Jägersvärd, Jenny Andersson och Vendela Sörensson. Vendela vann individuellt brons efter en jämn final
  • Uppdaterad: 31 MAR 2019 22:17

Öckerö SFs damlag vann idag guld vid SM i Luftpistol i Umeå. Laget vann med 11 poäng före tvåan Kungliga Värmlands regementes Skf och bronset gick till Uppsala SSK. Öckerölaget vann med 1622 poäng som också är nytt svensk rekord efter att damernas tävlingar ändrats från 40 skott till 60 skott.

Vendela Sörensson vann brons efter en rafflande final. I grundomgången sköt Vendela Sörensson 567p och var i en klass för sig, men i finalen fick hon tufft motstånd av två meriterande skyttar som oockså är sk mästerskapsskyttar, de kan leverera fina prestationer när det gäller. Vann gjorde Rebecka Andersson Dorotea PSF endast 0,1p för Stina Lawner Falu Sport och de var 0,7p för Vendela Sörensson som vann bronset.

Vi har nu kommit hem från Umeå och det är en upprymd och glad trupp som i väskorna har med sig 2 guld, två svenska rekord, 1 silver och 2 brons. Fem medaljer som är ett fantastiskt fint facit från SM-tävlingarna i Umeå.

Nästa års SM i luftpistol är planerat till Öckerö Skyttecenter den 26-29 mars 2020, då har vi två guld att försvara men också möjlighet att bättra på de svenska rekorden, så fram tills dess gäller träning med hårt arbete. Vi gratulerar våra tjejer till de fina framgångarna som givetvis ska uppmärksammas genom uppvaktningar på klubben.

Skribent: Lars Erik Bjuhr
Epost: This is a mailto link

SM Luftpistol 2020

   

Idrottens Bingo_logo

Postadress:
Öckerö SF - Skyttesport
Lars Erik Bjuhr, Sälvägen 13
47532 Öckerö

Kontakt:
Tel: 031966871
E-post: This is a mailto link

Se all info