Hoppa till sidans innehåll

Styrelsen informerar

06 JUL 2021 14:49
Verksamheten utökas och i alla sammanhang gäller nedan aktiviteter som minimerar risk för smittspridning. Styrelsen informerar inom flera områden.
  • Uppdaterad: 06 JUL 2021 14:49

Öckerö SF har varit påverkad av den pandemi som rått över hela världen men vi hoppas att vi allt mer ska kunna återgå till en mer liknande normal situation. I dessa frågor och i många andra frågor vill vi sprida information till medlemmar och andra intresserade.

Riktlinjer Covid-19

  • Om du har symptom eller är sjuk stanna hemma och du är välkommen till verksamheten när du är frisk och utan symptom.
  • När du kommer och när du lämnar anläggningen sak du tvätta händerna och under tiden du är på föreningen ska du använda handsprit.
  • När du har fikat, eller bara har suttit vid bord ska du sprita vid din plats och torka av med torkpapper.
  • Ingång till lufthallen sker via klubbstugan och utgång från lufthallen sker via gång (mot entrén).

Inför tävlingar och andra aktiviteter gör någon/några ur styrelsen en riskanalys som sedan styr eventuella andra åtgärder. Dessa informerar vi om inför aktiviteten/tävlingen.

Jubileumsdag den 21 augusti 2021

Styrelsen har beslutart om att ordna med en jubileumsdag den 21 augusti 2021. Den kommer att innehålla ett flertal aktiviteter, utmärkelse av hedersmedlem, avtäckning av sponsor/bidrags-tavla, informationer och en överraskning men framförallt en dag att umgås med vänner och fika med vännerna.

Elektroniken på 25 meters banan

Vi har en dialog med leverantören MegaLink och de kommer att göra ett besök på vår anläggning, mer information om detta vid kommande jubileumsdag och medlemsträffar.

Ansökan om medlemskap i Svenska Bågskytteförebundet

Föreningen ansökte om medlemsskap i Svenska Bågskytteförbundet efter årsmötet 2016. Det fungerade int den gången men nu har vi nya kontakter och har därför på nytt gjort ansökan om medlemsskap. När ansäkan är godkänd gör vi kompletterande inköp av utrustning med dett startbidrag vi får av SBF.

Säkerheten är viktig!

Styrelsen har uppdaterat banreglementet och vill betona några viktiga delar som vi ser behov av att lyfta fram:

  • Den som är först i skjuthallen på 25 meters banan är skjutledare tills dess att annan är utsedd och accepterat att ta på sig rollen.
  • Skjutledaren ska informera skyttarna när de får ta fram sin utrustning till skjutplatsen. Skjutledaren ger kommandon, kan även vara "allteftersom start". Skjutledaren ska visitera vapen innan den tas bort från skjutplatsen. Vid förflyttning av vapen i skjuthallen ska alltid säkerhetsflagga finnas i vapnet.
  • Om front på miljökulfång ramlar ner när du skjuter har du att återställa eller laga denna.

Belysning och elektronik ska stängas av efter avslutad skjutning. Tomhylsor sopas upp och placeras i tunnorna samt papper, plast sorteras i avsedda kärl. Har du skjutit i plåten bättringsmålar du efter dig och har du skjutit skott i den vita kanalplasten ska du klistra efter dig. Om annan skytt fortsätter att skjuta efter att du är klar ber du denne att klistra för dig.

Vi hjälps alla åt med ovan för att behålla säkerheten och ha det snyggt och trevligt i skjuthallen.

Öckerö SF arrangerar SM Skyttesport pistol 26-29 augusti 2021

Föreningen är stolt arrangör av SM tävlingarna som utöver ordinarie grenar kommer att innehålla premiär för grenarna Mixed Standardpistol och Mixed Fripistol.

Sommarlovsaktiviteter

Öckerö SF medverkar i den av kommunen organiserade sommarlovsaktiviteter för ungdomar. Den 9 juli, 26 juli och 9 augusti mellan klockan 10.00-14.00 hasr vi Öckerö Skyttecenter öppen för ungdomar sm är medlemmar och som vill prova på skytte. Vi erbjuder luftpistol, luftgevär och bågskytte.

Städa stränder

Den 17 juli och den 11 september städar vi stränderna mellan Lammholmen och Hönö Hedens hamn. Vi samlas klockan 10.00 och när vi är klara cirka 14.00 grillar vi tillsammans. Vi ser gärna att både ungdomar och vuxna medverkar

Styrelsen önskar alla en riktigt fin sommar.

Skribent: Lars Erik Bjuhr
E-post: This is a mailto link

Idrottens Bingo_logo

Postadress:
Öckerö SF - Skyttesport
Lars Erik Bjuhr, Sälvägen 13
47532 Öckerö

Besöksadress:
Andvägen 16
47541 Hönö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info