Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterade riktlinjer 9 november över Coronapandemin

10 NOV 2020 09:11
 • Skapad: 10 NOV 2020 09:11

Vid styrelsemöte den 9 november vill styrelsen ytterligare skärpa riktlinjerna för hur vi hanterar den eskalerande utbredningen av pandemin Covid 19.

Vi delar upp riktlinjerna i tre delar, dels med gemsamma riktlinjer men även för den interna verksamheten och dessutom när vi har gästande skyttar vid tävlingar.

Gemensamma riktlinjer för alla verskamhet:

 • Om du är sjuk stanna hemma och du är välkommen att komma till Öckerö Skyttecenter när du har minst två dygn helt symptomfria.
 • Om någon annan i familjen där du bor är sjuk, så stannar du hemma och är välkommen till Öckerö Skyttecenter när alla som bor i samma hushåll varit symptomfria i minst två hela dygn.
 • När du kommer och när du lämnar Öckerö Skyttecenter tvätta händerna ordentligt.
 • När du har suttit vid borden i klubbstugan eller övervåningen så ska du torka av bordet där du suttit med sprit och med papperstrasa.
 • Undvik att dela fika, måltider med andra, ha med dig fika enbart för eget bruk. Vid köp av fika rekommenderar vi det som finns plastinslaget och som finns i klubbstugan.
 • Håll avstånd i alla sammanhang.

Specifikt för egna träningskvällar (interna verksamheten)

 • Medföljande föräldrar vistas under tiden egna barn skjuter i klubbstugan och/eller på övervåningen, inga föräldrar i skjuthallen. Tänk på att hålla avstånden och att följa ovan gemensamma riktlinjer.
 • Skytte sker endast på varannan bana, varför vi har gevärs- respektive pistolprickar på varannan bana, gevärs skytte prioriteras från bana två och uppåt (jämna skjutplatsnummer) och pistol på bana 25 och lägre (udda banor)
 • Tisdagar och onsdagar delas in i träningstider där ungdomar födda 2005 och senare skjuter från klockan 18.00 till 19.00. Ungdomar födda åren 2000-2004 skjuter klockan 19.00-20.00 (i mån av plats skjuter också vuxna som inte har egna nycklar till skyttet denna tid. Från klockan 20.00 skjuter de medlemmar som har egna nycklar till anläggningen.  De som är kvar på skyttet efter klockan 20.00 ska vara beredda på att ta ansvar för att larma på och låsa skyttet.
 • Medlemmar med egen nyckel och kod till anläggningen uppmanar att så långt som möjligt att träna på andra tider än de som vi har för ungdomar och nybörjare.
 • Träning på måndagar och torsdagar har vi öppet mellan 18.00-20.00 och skjuter på varannan bana samt vid blandat skytte gevär respektive pistol så ska det vara en tom bana mellan varje skytt.
 • Alla dagar gäller att för skyttar som inte är ledare så ska man efter avslutat skytte lämna Öckerö Skyttecenter.

Specifikt vid tävlingar och gästande skyttar:

Vid deltagande vid tävlingar anländ till tävlingen en stund innan starttiden och när du skjutit klart lämnar du Öckerö Skyttecenter. Skjuter du i senare skjutlag samma dag önskar vi att du säkrar att vi klarar distansering.

Utrustningskontroll görs av var och en, görs inför skjutlaget bereds komma in  skjuthallen.

Ankommande skyttar till skjutlaget går in från klubbstugan och skyttar som skjutit klart lämnar skjuthallen vid utgången mitt för bana tre.

Skyttar i skjutlaget stannar i skjuthallen tills hela skjutlaget skjutit klart, visitation utförts och skjutledare gett besked om klartecken att lämna. Ankommande skyttar inför nästa skjutlag går in till skjuthallen efter att skjutledaren meddelat välkommen för nästa skjutlag.

Vi kommer inte att ha några gemensamma aktiviteter med prisutdelningar. Ungdomar som skjuter i LP eller Lsi klasserna får sitt pris med sig direkt efter att de har skjutit klart och vuxna får i stället en lägre startavgift.

Servering kommer endast att ske med plastinslagna produkter. Efter fika så ska var och en torka av bordet där man suttit med sprit och med torkpapper.

Alla tar sitt ansvar för att säkra distansering.

 

GEMENSAMT SKA ALLA OCH VAR OCH EN GÖRA ALLT VAD VI KAN FÖR ATT UNDVIKA SMITTA OCH SMITTSPRIDNING!!!

Eventualla frågor eller synpunkter på dessa regler kontakta någon i styrelsen.

Styrelsen kommer att följa myndigheterna och vid nya ändrade riktlinjer fån myndigheterna så kommer styrelsen att stråla samman och se över våra egnar riktlinjer.

Var rädda omer!

Skribent: Lars Erik Bjuhr
E-post: This is a mailto link

Idrottens Bingo_logo

Postadress:
Öckerö SF - Skyttesport
Lars Erik Bjuhr, Sälvägen 13
47532 Öckerö

Besöksadress:
Andvägen 16
47541 Hönö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info