Hoppa till sidans innehåll

Föreningsinfo


Öckerö Skytteförening bildades 1905 och är sedan trettio år tillbaka en förening som har en stor och betydande ungdomsverksamhet, då främst inom skytte med luftpistol och luftgevär. Vi har även skytte med gevär 50 meter (korthåll) och pistolskytte 25 och 50 meter. Bågskytte finns också på 50 meters banan.

Egen anläggning

Vi har en egen anläggning som medlemmarna på ideell basis har byggt, allt från skisser, idéer till färdigställande. Anläggningen består i dag av två byggnader, dels en klubbstuga med luftskyttehall. Här finns 25 banor för skytte på 10 meter, möjlighet att träna kondition och styrka, samt övriga lokaler som toalett, dusch, kök, mötesrum och uppehållsrum. Luftskyttehallen erbjuder möjlighet att skjuta luftpistol, luftgevär, falling target, snabbluftpistol, Mixed-Team 10m och Running Target. Alla tjugofem banorna är utrustade med elektronisk markeringsutrustning.
Den andra byggnaden är en skjuthall för utomhusskytte den omfattar 25 banor för skytte med pistol på 25 meter samt 15 banor för skytte med pistol och gevär på avståndet 50 meter. Både 25 meters banan och 50 meters banan är utrustade med elektronisk markeringsutrustning. Anläggningen finns på Hönö, adress Andvägen 16, det ligger på Hönö Pinan.

Skyttesport – idrott för alla

Verksamheten inom vår förening riktar sig till alla, allt från ungdomar i 6-7 års ålder och upp till dess ålder när synen förhindra möjligheten. Den yngsta klassen är klass L/LP 7 d v s ungdomar upp till 7 år och den högsta klassen är klass H/D 85 d v s för skyttar som är 85 år och äldre.

Vi har verksamhet nästan alla dagar i veckan……

Måndagar, klockan 18.00-20.00 Skjuter vi luftpistol och luftgevär vuxna och framförallt i stående klasserna. Skjuter stående gör man från 14 år. Denna kväll är avsedd för skyttar som klarar sig själva. Under perioden april-september har vi även skytte med krut, 50 respektive 25 meter.

Tisdagar, klockan 18.00- ca 20.00 Skjuter vi luftpistol och luftgevär företrädesvis för ungdomar i åldrarna 7-20 år, men även vuxna. Flera ledare på plats som stöttar skyttarna och nybörjare. Under perioden april-september har vi även skytte med korthåll (gevär 50m) eller bågskytte.

Onsdagar, klockan 18.00- ca 20.00 Skjuter vi luftpistol och luftgevär företrädesvis för ungdomar i åldrarna 7-20 år, men även vuxna. Flera ledare på plats som stöttar skyttarna och nybörjare.

Torsdagar, egen träning, se måndag. På torsdagar har vi även skytte med krut, gevär 50 meter och pistol 25 meter.

Fredagar, egen träning för dem som har kvitterat ut egen nyckel.

Lördagar, egen träning för dem som har kvitterat ut egen nyckel.

Söndagar, egen träning för dem som har kvitterat ut egen nyckel.

Det går att träna skytte, kondition och styrkträning alla dagar i veckan.

Skytte med krut kan ske under året och nästan alla dagar, se banreglemente. Vi har även vissa träningsdagar och träningstävlingar, se tävlingsprogram.

Medlemskap

För medlemmar upp tom 20 år är avgiften 250 kronor och för äldre än 20 år är avgiften 450 kronor. Nyhert att vi från i år har en avgift för familj, där alla i familjen är skrivna på samma adress (undantag vid studier eller militärtjänstgöring eller liknande situation). Familjemedlemsavgiften är 900 kronor per kalenderår. Idag har vi 670 registrerade medlemmar och syftet med familjemedlemsavgiften är att öka jämlikheten då vi vid årsskiftet hade cirka 80 % killar/herrar och endast 20 % tjejer/damer. Denna statistik speglar inte hur det ser ut i verksamheten varför vi vill skapa en mer jämnvikt. Vi tror att när andra familjemedlemmr också är medlemmar så kan det vara enklare att då också ta tillfälle till att vara med och skjuta.

Träningsavgifter

Vi har en rörlig medlemsavgift som vi kallar för träningsavgift, det är en avgift för träningsaktiviteten.

  • 70 kronor per tillfälle för att högst två gånger prova skyttesporten. Därefter måste medlemsavgift lösas.
  • 20 kronor per tränigstillfälle om man är medlem.
  • 10 kronor per träningstillfälle om man är medlem och dessutom har löst banlicens.
  • Banlicensen kostar 400 kronor per år och när man har löst denna så har man rätt att kvittera ut nyckel till anläggningen.

I dessa avgifter ingår tavlor för serieomgång samt lån av klubbens luftvapen, (för gevär även lån av skyttejacka) utöver detta står du själv för kostnad för skott (en ask om 500 skott kostar ca 95 kronor). Vid träning på krutbanan är träningsavgiften 10 kronor för medlem som löst banlicens. För lån av klubbvapen har vi en hyra på 40 kronor. Vid träning på 50 meters banan är träningsavgiften 20 kronor. Föreningen har även ammunition till försäljning. För medlemmar, som inte har licens, ordnar föreningen med förvaring av ammunition.

Utrustning

Föreningen har en bred utrustning för utlåning till medlemmar och ”prova på” skyttar. Våra klubbvapen är av bästa klass och är samma modeller som används vid OS, VM, EM, Europa Cup och alla andra stora tävlingar. Inom skytte med luftvapen har vi gevär av fabrikat Feinwerkbau, pistol av märkena Fenwerbau och Morini. Inom skyttet med krut har vi gevär av märket Anschütz och Feinwerkbau och på pistol Pardini, Feinwerkbau, Unique, Benelli, TOZ och FN Browning. För luftgevärsskyttet har vi även skyttejackor som man får låna.


För medlemmar som är väldigt aktiva och som genom föreningen har intresse att skaffa egen pistol eller gevär finns möjlighet till medlemslån.

Utbildning

Föreningen ordnar med utbildningar, det är utbildning för pistolskyttekort och gevärsskyttekort samt utbildningar i skjutteknik, psykologi, kost och fysisk träning. Utöver detta genomförs ungdoms-, ledar- och tränarutbildningar.

Aktiv förening

Föreningen är en mycket aktiv förening. Vi arrangerar varje år ett stort antal tävlingar (även stora tävlingar som SM, NM, Europa Cup och EM) och reser ut till andra klubbar främst inom Sverige, men ibland även utomlands. Under veckorna har vi serietävlingar inom föreningen, med två stora prisutdelningar varje år, före julhelgen och före sommaren. Vi ordnar med träningsdagar med utbildade tränare samt någon gång om året lägerresa.

Adress och telefon

Öckerö Skytteförening

c/o Bjuhr, Sälvägen 13, 475 32 Öckerö

Besöksadress; Andvägen 16 Hönö
Telefon till Lars Erik Bjuhr 0705-18 32 33

Öckerö SF är organiserad i följande skytteförbund
Svenska Skyttesportförbundet, SvSF
Svenska Pistolskytteförbundet, SPSF

Genom medlemskapet i SvSF är föreningen även ansluten till Riksidrottsförbundet, Sveriges Olympiska Kommitte och idrottens utbildningsorganisation SISU.

Uppdaterad: 17 JAN 2018 09:41 Skribent: Lars Erik Bjuhr
E-post: This is a mailto link

Idrottens Bingo_logo

Postadress:
Öckerö SF - Skyttesport
Lars Erik Bjuhr, Sälvägen 13
47532 Öckerö

Besöksadress:
Andvägen 16
47541 Hönö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info